kovas 20, 2018 2 min read

RFID technologija

RFID technologijos sparčiai plinta visame pasaulyje ir apima vis daugiau svarbių sričių: asmens tapatybės ir kredito kortelės, prekių apsauga, praėjimo kortelės, gyvūnų identifikacija, automobilių imobilizacija ir t. t.

Deja, vagių sumanumas irgi neatsilieka, todėl tikriausiai ne kartą girdėjote atvejų, kai buvo pavogti kredito kortelių ar asmens duomenys ir panaudoti ne kilniausiais tikslais. Gera žinia ta, kad yra paprastų ir nebrangių būdų nuo to apsisaugoti. Bet pradėkime apie viską nuo pradžių.

Kas yra RFID?

RFID (eng. radio frequency identification) – tai automatinis objektų identifikacijos metodas, pagrįstas informacijos saugojimu ir nuotoliniu perdavimu radijo bangų pagalba.

Trumpai apibūdinant sistemą, ją sudaro: RFID žymos, RFID skaitytuvas ir programinė įranga.

RFID žymos gali būti įvairių formų ir dydžių: kortelės, pakabukai, lipnios etiketės, kietieji žymekliai, mikroschemos. Tai viena iš priežasčių, kodėl RFID technologijas patogu naudoti logistikos sandėliuose, bibliotekose, kontroliuojant asmenų patekimą į tam tikras patalpas. Be to, RFID šalininkai išskiria ir kitus technologijos pranašumus:

  • Informacija nuskaitoma bekontakčiu būdu, nereikia net tiesioginio asmens matomumo;
  • Informacija nuskaitoma greitai ir tiksliai net agresyvioje aplinkoje: per dažus, medieną, plastmasę, garus, purvą ir pan.;
  • RFID žymos talpina didelį kiekį informacijos, kuri, prireikus, gali būti keičiama;
  • RFID skaitytuvas gali nuskaityti kelias žymas tuo pačiu metu, todėl tai itin patogu norint sukontroliuoti didelį kiekį žmonių vienoje vietoje.

Viena didžiausių RFID technologijos grėsmių, su kuria susiduriama dažniausiai – skaitmeninės duomenų vagystės. Kadangi dauguma asmens tapatybės ir kredito kortelių turi RFID mikroschemas, vagims užtenka RFID skaitytuvo ir programinės įrangos pasisavinti aukos duomenis ir neteisėtai jais pasinaudoti.

Kaip apsisaugoti nuo duomenų vagystės?

Paprasčiausias būdas yra visada būti budriems ir neatskleisti savo asmens ar tuo labiau banko kortelių duomenų tretiesiems asmenims.

Kitas papildomas sprendimas – piniginė su apsauga nuo RFID signalų. Tokioje piniginėje galite saugiai laikyti tapatybės ir kredito korteles. O jei dar yra papildomų skyrelių – turėsite galimybę įvesti tvarką iki tol galbūt tvyrusioje chaotiškoje aplinkoje. Jeigu keliaujate su pasu ar norite įtalpinti patogiai ir lėktuvo įlaipinimo bilietus – galbūt patogiausia išeitis būtų didesnė kelioninė piniginė, tinkanti ne tik pinigams ir kortelėms, bet ir dokumentams?

Piniginės su RFID apsauga

Mes jau išbandėme ir rekomenduojame Jums Lifeventure kelionines pinigines. Jos turi ne tik minėtą apsaugą nuo RFID signalų, bet ir daug skyrelių kortelėms, pasui, kvitui, banknotams: tam, kad Jūsų dokumentai ir pinigai būtų sudėti tvarkingai ir, svarbiausia, saugiai. Pagal poreikius galite rinktis iš skirtingų modelių. Na, o ergonomiškas dizainas bei neplyštantis trinčiai atsparus nailono audinys užtikrina ilgaamžę kokybę. Nors mes jas vadiname kelioninėmis piniginėmis, bet jos tokios patogios, jog daugybė klientų jas naudoja kasdien.

Kelioninė piniginė su RFID apsauga

Kokios kortelės ir pasai apsaugomi naudojant RFID pinigines?

Naudojant pinigines su RFID apsauga, apsaugomos banko ir kredito kortelės, kuriose yra pavaizduotas bevielio kontakto simbolis (kaip pavaizduota paveiksliuke) bei biometriniai pasai ir asmens tapatybės kortelės su biometrinio nuskaitymo simboliu (pavaizduota paveikslėlyje).

Bevielio kontakto ir biometrinio nuskaitymo simboliai RFID

Visiems keliautojams linkime saugių ir įdomių nuotykių! Keliaukite be rūpesčių - Jūsų patogumu ir saugumu pasirūpins Lifeventure! :)


Palikite komentarą

Prieš publikavimą, komentarai bus peržiūrėti.