gruodis 03, 2017 3 min read

Nenumaldomai artėjant Kalėdoms, dauguma mūsų jau pradėjo rūpintis dovanomis artimiesiems ir draugams. Bene sunkiausia, dovaną išrinkti vyrams. Mes klausinėjame savęs: ko jie nori? Ko jiems reikia? Ką galime jiems nupirkti? Taip galime valandų valandas praleisti parduotuvėse, ieškant originalios dovanos JAM.

Tad pateikiame keletą idėjų, kurias pasitelkus kartu su kūrybiškumu, surasite išskirtinę kalėdinę dovaną, kuria nustebinsite JĮ. Tad pirmyn į darbus – juk iki Kalėdų liko ne tiek ir daug...:)

I. Pabūkite detektyvėmis

Jeigu nesugalvojate, ką padovanoti savo vaikinui, tiesiog subtiliai paklausinėkite jo įvairiausių dalykų. Pavyzdžiui, kokie jo pomėgiai, mėgstamiausi užsiėmimai. Paplepėkite apie sportą, kompiuterius, meną, muziką – apie viską, kuo domisi Jūsų draugas. Bendraujant, tikrai kils bent keletas idėjų kalėdinėms dovanoms! Tik klausinėkite labai apdairiai, tarsi tiesiog palaikytumėt pokalbį, jog jis nieko neįtartų – juk nenorite sugadinti staigmenos!

II. Paklauskite draugų ar šeimos narių

Jeigu nematėte savo draugo labai ilgai ar nepadėjo klausinėjimai jo apie mėgstamiausią veiklą, tuomet galite paprasčiausiai paprašyti patarimo jo draugų ar šeimos narių. Nustebsite, kiek daug jie gali žinoti ir Jums padėti. Juk vyrai irgi mėgsta išsipasakoti savo draugams!

III. Peržiūrėkite kalėdinius pasiūlymus

Gali kilti tokių kalėdinių dovanų idėjų, apie kurias nebūtumėte net pagalvojusi. Be to, prieš Kalėdas dauguma prekybininkų siūlo nuolaidas, todėl ne tik pasisemsite naujų minčių, bet ir sutaupysite pinigų.

IV. Dovanokite tai, kas patiks JAM, o ne Jums!

Vienas svarbiausių dalykų renkant dovaną Kalėdoms yra prisiminti, jog dovanoti reikia tai, kas tikrai patiks Jam, nors ir nebūtinai patiks Jums! Vadinasi, teks kuriam laikui pamiršti savo skonį ir norus, jei norite išrinkti originalią dovaną vaikinui. Kad ir kaip tai būtų sunku, bet patikėkite manimi – tokios pastangos tikrai vertos jo šypsenos gavus kalėdinę dovaną.

Mano vyras, kaip nenuostabu ir daugelis kitų lietuvių, mėgsta krepšinį. Prisipažinsiu, jog nesu šio sporto mėgėja. Bet vienais metais padovanojau jam du bilietus į svarbiausias jo mėgstamos komandos rungtynes. Žinoma, jis buvo labai nustebęs ir dėkingas, tad pasiėmė ir mane į rungtynes. Nors tai nebuvo mano mėgstamiausias būdas praleisti šeštadienį, bet matydama, koks jis laimingas, širdy džiūgavau ir aš.

Istorijos moralas: rinkdamos dovaną vaikinui, galvokite apie jo pomėgius ir aistras, nors tai ir reikštų nedidelį pasiaukojimą.

V. Susitarkite, kiek pinigų išleisite vienas kito dovanoms

Kartais labai nesmagu nusivilti, kai išleidžiate tiek daug pinigų savo draugo dovanai, kai Jūs gavote mažą niekutį. Arba atvirkščiai, visai nenorėtumėte raudonuoti, jei jis Jums padovanotų naują suknelę ir mėgstamiausius kvepalus, o Jūs jam – knygą. Todėl geriausia išeitis yra iš anksto susitarti, kokią pinigų sumą galite išleisti vienas kito Kalėdų dovanoms!

VI. Padovanokite išskirtinę, originalią kalėdinę dovaną!

Jeigu jis mėgsta laisvalaikiu suktis garaže blizgindamas ir taip jau švarų automobilį, tuomet spėkite, ką jis labiau prisimins: šokolado gaminimo pamokas su Jumis ar nanotechnologijų priemonę automobiliui, kurios jis dar neturi ir net nežinojo apie tokią? Ar jis mėgtų automobilius, ekstremalų sportą, ar suktis virtuvėje – pasistenkite, kad Jūsų dovana jam taptų siurprizu!

VII. Neatidėliokite iki paskutinės dienos

Jeigu pradėsite galvoti apie dovanas Kalėdoms anksčiau, ne tik turėsite daugiau laiko paieškoms, bet ir galėsite daugiau išsiaiškinti apie jį. Pavyzdžiui, pasiimkite kartu su savimi vaikiną, kai eisite ieškoti dovanos draugei. Paklauskite jo nuomonės, jis neabejotinai pasakys, kas jam patinka arba užsimins, ko jis nemėgsta. Kalėdinių dovanų pirkimas ir taip daugeliui sukelia stresą, tačiau nieko nėra blogiau, nei blaškytis po parduotuves dieną prieš šventes, vis ieškant, ką padovanoti vaikinui. Tad patariu pirkti parduotuvėse anksčiau, o geriausiai užsisakyti internetu, kad nereikėtų stovėti ilgose eilėse.

Su artėjančiomis šventėmis!

Juk Kalėdos turi būti šventė ne tik Jūsų artimiesiems, kurių dovanomis taip rūpinatės, bet ir Jums!


Palikite komentarą

Prieš publikavimą, komentarai bus peržiūrėti.